Stöd oss

Du kan stödja Matakuten på olika sätt, som bidragsgivare kan du göra allt från att Swisha en gåva och skänka din pant till att bli sponsor eller partner.

Bidragsgivare, sponsorer och partners är viktiga. Det är deras gåvor som är förutsättningen för att Matakuten ska kunna bedriva sin verksamhet. Den lilla gåvan är lika viktig som den stora.

Skänk din pant till Matakuten!

Viste du att om du pantar din pant på återvinningscentralen i Gävle så kan du skänka pengarna till Matakuten och deras arbete mot hunger, för hållbarhet.

Det Matakuten gör är viktigt och det känns rätt. Vill du också känna att du gör rätt, skänk din pant.

Foton på Pantameras pantmaskin på återvinningscentralen i Gävle

Hur påverkar ditt företag samhället?

Matakuten jobbar mot hunger, för hållbarhet och det gör vi genom att dela ut mat och andra produkter som skänkts. Mat och produkter från matbutiker, restarunger, caféer och liknande som annars skulle ha slängts.

Har ni varor eller produkter som ni inte kan sälja pga förpackningsskador eller för kort bäst före datum? Skänk det till Matakuten istället för att kasta det. På så sätt bidrar du både till ett medmänskligare och ett mer hållbart Gävle.

Matakuten hämtar dagligen varor från de matbutiker, restarunger, caféer och liknande som stödjer verksamheten. Genom att skänka just mat till Matakuten så hjälper du till att minska matsvinnet i samhället. Maten och produkterna som skänks till Matakuten får också en längre livscykel vilket gör stor miljönytta. Viktigast är att den överblivna maten och produkterna når ut till behövande i samhället. Matakuten vill inte att något barn i Gävle ska behöva gå hungrig.

Det Matakuten gör är viktigt och det känns rätt. Vill du också känna att du gör rätt kan du bli sponsor eller bidragsgivare.

Ring eller maila oss så förklarar vi hur!

Foton från när Matakuten hämtar och delar ut varor från olika butiker

Vi behöver din hjälp!

Det finns mer mat att ta emot i Gävle men mer viktigt är att det finns fler som är i behov av mat. För att fortsätta tillgodose och hjälpa de med störst behov av mat så måste vi hjälpas åt.

Matakuten är en ideell organisation och verksamheten finansieras via ekonomiska gåvor och det som verksamheten förmedlar är gåvor till de behövande.

Matakuten ”får för att ge” därför behöver vi ditt bidrag för att vi ska kunna fortsätta att hjälpa behövande i Gävle.

Matakuten bidrar också till att skapa insikter hos olika aktörer i samhället om både resursslöseri och hjälpbehov, och främjar på så sätt kunskap om dessa frågor.

Det Matakuten gör är viktigt och det känns rätt. Vill du också känna att du gör rätt kan du bli partner eller bidragsgivare.

Ring eller maila oss så förklarar vi hur!

Foton från när Matakuten kört ut till ett bostadsområde och ett evenemang i Gävle

Bli partner till Matakuten

Matakuten har tagit fram några färdiga paketlösningar. Läs mer om de olika paketlösningarna i pdf:en nedan.

Partnerpaket (pdf)

Våra sponsorer och partners

Stort tack till våra sponsorer och partners som har en stor betydelse för vår verksamhet. Vi är oerhört tacksamma och stolta över att så många ur Gävles näringsliv delar vår omtanke för de behövande i samhället.

Tack för att ni finns!

City Gross
ICA Kvantum Fjällbacken
COOP Extra Fjällbacken
COOP Konsum Nian
Lido konditori
Gävleortens Mejeri
Kryddans restaurang
ICA Maxi
Lidl (2 butiker)
Restaurang Kvarnen
ICA Plus
ICA Ugglebo, Ockelbo
Willys Hemsta
COOP Konsum Eken
COOP Nära Hagaström

Diakonirådet, Svenska kyrkan

Bilbolaget

Länsförsäkringar

Grapes Minnesfond

Gävle Kommun

Gästrike Återvinnare

”Vi bidrar gärna till sociala insatser som Matakuten. Finns ingen anledning att slänga varor som är fullt tjänliga.”

Magnus Winge, Butikschef ICA Maxi Gävle

”Att samarbeta med Matakuten är viktigt för oss på Lidl eftersom det ger oss möjlighet att ta tillvara på våra produkter på ett bra sätt. Vi samarbetar just nu med Matakuten i fyra av Lidls butiker och ser gärna att fler ansluter sig.”

Tobias Arvidsson, butikschef Lidl i Gävle
Translate »