Stöd oss

Du kan stödja Matakuten på olika sätt, som bidragsgivare kan du göra allt från att Swisha en gåva och skänka din pant till att bli sponsor eller partner. Bidragsgivare är viktiga, det är deras gåvor som är förutsättningen för att Matakuten ska kunna bedriva sin verksamhet. Den lilla gåvan är lika viktig som den stora.

Barnen i samhället är en stor drivkraft för Matakuten som jobbar för att inte något barn i Gävle ska behöva gå hungrig. Matakuten samarbetar även med andra verksamheter för att gynna barn i Gävle.

Foto från när Matakuten var på plats på Playday 2017 som ett samarbete med En bra start

Stöd oss!

PG: 465-6393

Swish: 1236160378

Skänk din pant till Matakuten!

Viste du att om du pantar din pant på återvinningscentralen i Gävle så kan du skänka pengarna till Matakuten och deras arbete mot hunger, för hållbarhet.

Det Matakuten gör är viktigt och det känns rätt. Vill du också känna att du gör rätt, skänk din pant.

Foto på Pantameras pantmaskin på återvinningscentralen i Gävle

Hur påverkar ditt företag samhället?

Har ni varor eller produkter som ni inte kan sälja pga förpackningsskador eller för kort bäst före datum? Skänk det till Matakuten istället för att kasta det. På så sätt bidrar du både till ett medmänskligare och ett mer hållbart Gävle.

Matakuten hämtar dagligen varor från de matbutiker, restarunger, caféer och liknande som stödjer verksamheten. Genom att skänka just mat till Matakuten så hjälper du till att minska matsvinnet i samhället. Maten och produkterna som skänks till Matakuten får också en längre livscykel vilket gör stor miljönytta. Viktigast är att den överblivna maten och produkterna når ut till behövande i samhället. Matakuten vill inte att något barn i Gävle ska behöva gå hungrig.

Matakuten jobbar mot hunger, för hållbarhet och det gör vi genom att dela ut mat och andra produkter som skänkts från matbutiker, restarunger, caféer och liknande. Mat och produkter som annars skulle ha slängts.

Det Matakuten gör är viktigt och det känns rätt. Vill du också känna att du gör rätt kan du bli sponsor eller bidragsgivare.

Ring eller maila oss så förklarar vi hur.

Foto från när Matakuten hämtar varor från en butik

Vi behöver din hjälp!

Det finns mer mat att ta emot och dela ut i Gävle men då måste verksamheten växa.

Matakuten är en ideell organisation och verksamheten finansieras via ekonomiska gåvor och det som verksamheten förmedlar är gåvor till de behövande. Det förekommer inga ekonomiska transaktioner förutom de som behövs för att driva Matakuten som inte har något vinstsyfte. Matakuten ”får för att ge” därför behöver vi dig.

Varje månad tar Matakuten in emot ca 10 ton mat. Matakuten når uppskattningsvis ut till flera tusen behövande varje vecka med bröd, mat, hygienartiklar och kläder dels genom sin biståndslokal som fungerar som ett skafferi för människor i akut behov av förnödenheter men även genom att köra ut till olika bostadsområden i Gävle för att nå så många i behov som möjligt. Matakuten vill inte att något barn i Gävle ska behöva gå hungrig.

Matakuten bidrar också till att skapa insikter hos olika aktörer i samhället om både resursslöseri och hjälpbehov, och främjar på så sätt kunskap om dessa frågor.

Det Matakuten gör är viktigt och det känns rätt. Vill du också känna att du gör rätt kan du bli partner eller bidragsgivare.

Ring eller maila oss så förklarar vi hur.

Foto från när Matakuten kört ut till ett bostadsområde i Gävle

Bli partner till Matakuten

Du och ditt företag kan stödja Matakutens arbete på olika sätt, vi har tagit fram några färdiga paketlösningar. Läs mer om de olika paketlösningarna i pdf:en nedan.

Partnerpaket (pdf)

Våra sponsorer och partners

Stort tack till våra sponsorer och partners som har en stor betydelse för vår verksamhet. Vi är oerhört tacksamma och stolta över att så många ur Gävles näringsliv delar vår omtanke för de behövande i samhället.

Tack för att ni finns!

City Gross
ICA Kvantum Fjällbacken
COOP Extra Fjällbacken
COOP Konsum Nian
Lido konditori
Gävleortens Mejeri
Kryddans restaurang
ICA Maxi
Lidl (2 butiker)
Bilbolaget
Restaurang Kvarnen
ICA Plus
ICA Ugglebo, Ockelbo
Willys Hemsta
COOP Konsum Eken
COOP Nära Hagaström
Diakonirådet, Svenska kyrkan

Länsförsäkringar

Grapes Minnesfond

Gävle Kommun

”Vi bidrar gärna till sociala insatser som Matakuten. Finns ingen anledning att slänga varor som är fullt tjänliga.”

Magnus Winge, Butikschef ICA Maxi Gävle

”Att samarbeta med Matakuten är viktigt för oss på Lidl eftersom det ger oss möjlighet att ta tillvara på våra produkter på ett bra sätt. Vi samarbetar just nu med Matakuten i fyra av Lidls butiker och ser gärna att fler ansluter sig.”

Tobias Arvidsson, butikschef Lidl i Gävle
Translate »